Турският президент Реджеп Ердоган  ще бъде на официално посещение във

...
Турският президент Реджеп Ердоган  ще бъде на официално посещение във
Коментари Харесай

Ердоган и Макрон се срещат, за да изгладят отношенията между ЕС и Турция

Турският президент Реджеп Ердоган   ще бъде на публично посещаване във Франция през днешния ден, където ще бъде признат от своя сътрудник Еманюел Макрон , предава БГНЕС.

Според Франс прес тази аудиенция има за цел да показва желанието на " Анкара да възвърне връзките си с Европейския съюз след сериозната рецесия от предходната година ". Това е най-важната аудиенция на Ердоган в страна от Европейски Съюз след опита за прелом през юли 2016 година.

Ден преди идването на Ердоган в Париж Еманюел Макрон съобщи, че по време на идната аудиенция на турския президент ще разиска с него въпроса за хвърлените в пандиза публицисти. " Ще продължим разискването с Турция на въпроса за затворените публицисти, които са възпрепятствани да практикуват специалността си “, сподели Макрон. “Ще направя това с почитание, само че и със угриженост за отбрана... на нашите полезности и нашите ползи ”, добави френският президент.

Според групата за независимост на печата " P24 " в Турция зад решетките са 151 публицисти, множеството от които са задържани при изключителното състояние от юли 2016 година насам. Сред арестуваните, само че по-късно депортирани, бяха двама френски жители: фотографът Матиас Депардон и младият френски публицист Лю Бюро. През предходната година те бяха арестувани по обвинявания в гнет.

Турция е на 155 място измежду 180 страни съгласно последната ранглиста по независимост на пресата на Репортери без граници. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР